Pentru Toamna...
Mi se pare normal sa celebrez anotimpul meu preferat intorcandu'ma la aceasta bucatica din sufletul meu. Stiu ca n'am mai scris de mult pe aici, dar nu dau raportul :) (daca vreti detalii cititi'mi Dream in Colours).
De ce pentru toamna? Pentru ca e anotimpul in care m-am nascut, pentru ca e perioada perfecta de adunare, organizare si reflectare a tot ce a fost si a ce mi-a schimbat viata si pentru ca, din punct de vedere cromatic, ochiul meu este satisfacut cand e imbratisat de culorile toamnei. Ca si intreaga mea fiinta de altfel. Toamna ma mangaie, ma echilibreaza si ma intareste. Am invatat multe primavara si vara, si acum, culeg recolta. Si mai ales, imi place pentru ca pot impartasi din ea cu ceilalti. Atat cat pot...
Va las, cu o scurta prezentare a doua sarbatori neo-pagane:
"Mabon",
Echinoctiul de toamna (23 Septembrie la noi), Meán Fómhair sau Alban Elfed, dupa credinte neo-druide. Este o ocazie de impartasire cu cei dragi a darurilor pamantului, pentru a intari binecuvantarile Zeului si Zeitei. Este o oportunitate de echilibrare. "Pentru tot ce este rau, este si bine/ Pentru ceea ce este disperare, este si speranta/ Pentru momente de disperare, exista momente de iubire/ Pentru ceea ce cade, exista sansa de a se ridica. Fie ca sa ne gasim echilibrul in vieti, asa cum il gasim in inimi."
"Samhain"
Sarbatorit in noaptea dintre 31 Octombrie-1Noiembrie, reprezinta sfarsitul anului "Lumina", si noaptea cand valul dintre cele doua lumi, materiala si spirituala, este cel mai subtire. Zeita este reprezentata ca o Batrana, care ne daruieste din intelepciunea ei si ne invata sa ne eliberam, pentru a putea evolua. Pentru ca a creste, inseamna sa pierdem ceva, dar sa primim ceva nou. Ne aducem aminte de tristeti, rani, si durere, si le eliberam, rugand'o pe Mama Natura sa ne purifice, pentru a intra in anul "Intunericului", curati si mai intelepti. Zeul, ne aduce aminte ca tot ce ne hraneste, este insasi viata, cum tot ce mancam, este viu. Acest lucru creeaza respectul fata de noi si de tot ce ne inconjoara. Focurile care se aprind in seara acesta au ca scop curatarea energiilor vechi si protejarea pamantului in timpul iernii."Orice inceput are un sfarsit si orice sfarsit, are un inceput."
Daca sunteti interesati, gasiti mai multe detalii aici. Blessed be!
Like a true nature's child...
'Neata dubiosilor!
Note to Self: Born to be wild a formatiei Steppenwolf apare pe coloana sonora a filmului Easy Rider (1969) avandu-i ca protagonisti pe Dennis Hopper si Peter Fonda, cei care au scris si scenariul. Vi-l recomand, merita :)
Cafeaua de dimineata....
Pentru ca eu nu-mi respect nici macar propriile reguli, sau noah, cerinte, si desi cica nu mai am voie cafea...(da' ce, o sa stea toata ziua cu ochii pe mine, cineva?) va propun, asa de trezire, mai ales studentilor in vacanta care banuiesc ca "'Neata" merge undeva dupa miezul zilei, cafeaua de dimineata, marca Doru Stanculesu.
Enjoy ;)
Doru Stanculescu - Cafeaua de dimineata
Sus, pe creasta unui val...
Pe pamant, intr-un colt, ori pe luna, n-ai decat sa ma cauti, si-o sa te gasesc... ;)
Multumiri lui iORDACHE pentru videoclip, pana apare cel oficial.
Pace, dubiosilor! ;)
Dincolo de orice Vama...
Hipiotii mei, dragii mei dubiosi care calcati desculti pe iarba si cautati scoici pe nisip...va trimit in inimioara fiecaruia dintre voi pe flowul de valuri, o scoica, aburi de ceai, sclipiri de soare pe nisip, fairy dust si cate un Skittles (bomboanele mov sunt ale mele, hehe)
Lumea noastra e facuta din lucruri mici...
Enjoy! ;)
Programul de zile folkiste
Program festival Folk You (sursa folkblog.ro):
JOI, 30 IULIE, ORA 19:00
Jul Baldovin, Ovidiu Mihăilescu şi Tituş Constantin, Ana-Maria Bordean, Nicu Zota, Adi Lupu. Andrei Păunescu, Dinu Olăraşu, Adrian Sărmăşan, Ada Milea, Ţapinarii, Poesis, Alexandru Andrieş, Nicu Alifantis&ZAN, Ştefan Hruşcă
VINERI, 31 IULIE, ORA 19:00
Adriana Andreica, Didina Curea, Mihai Călian, Fox Studis, Om Bun. Alina Manole, Maria Magdalena Dănăilă, Tatiana Stepa şi Magda Puşcaş, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă, Emeric Set, Tudor Gheorghe
SÂMBĂTĂ, 1 AUGUST, ORA 19:00
Cătălina Beţa, Alina Zaharia, Ovidiu Scridon, Bogdan Grosu, Cantos, Mircea Iordache, Proiectul Tivodar. Zoia Alecu, Maria Gheorghiu, Florin Chilian, Narcisa Suciu, Mircea Baniciu, Iosif Kappl şi Vlady Cnejevici, Victor Socaciu, Gheorghe Zamfir, Mircea Rusu Band
Forest Vibes Fest
Atmosfera: Live, Funk, Psy-Goa, D&B, Reggae, Techno.
Misiune: pista motocros, cinema in padure, plimbari cu balonul, plimbari pe cal, visuals, deco, Tiroliana, Pendulator. + food and drinks, magazine hand-made, camping, parcare auto, jonglerii cu foc, joc de artificii, Rapel, Slack-line Liane.
ps: daca ajunge cineva acolo, mi-ar placea sa imi spuneti cum a fost.
Cheers dubiosii mei :)
Folk You sau Festivalul de Folk "Florian Pittis"
Scriam în urmă cu un an că, într-o ţară care îşi ignoră adevăratele talente şi în care kitschul şi nonvaloarea sunt promovate la tot pasul, într-o epocă în care dezvoltarea continuă a tehnicii şi tehnologiei face ca oricine să poată deveni cântăreţ peste noapte, fără să aibă nevoie de o voce deosebită sau măcar de un dram de talent, într-o astfel de epocă a muzicii prelucrate pe computer şi a "playback-ului", FOLK YOU! vine ca o gură de aer proaspăt pentru toţi degustă-torii de muzică bună din România.
Ne aflam atunci la a IV-a ediţie. Iată că am ajuns la a V-a şi vom ajunge în curând la cei şapte ani de-acasă. Festivalul FOLK YOU! s-a dorit a fi un "proiect de ecologie a spiritului", o încercare de a curăţa sufletele oamenilor, de a le reaminti că sunt liberi şi că trebuie să aibă curajul de a se exprima exact aşa cum simt, dincolo de stereotipurile mediocre pe care societatea de consum le impune.
Am avut (şi mai avem), "dincolo de orice vamă", un imn compus de Dinu Olăraşu. Un imn gândit şi rostit în spiritul libertăţii absolute, care îşi extrage, din chiar această libertate, propriile îngrădiri, propriile legi.
Am avut, în sfârşit, şi o pierdere grea: pe scutierul regal al folkului, Moţu Pittiş. Scaunul gol de pe scenă, recitalurile in memoriam l-au menţinut prezent la ediţia din 2007. Dispariţia sa fizică i-a făcut pe folkişti mai responsabili faţă de muzica lor.
Ciudat, folkul pare că sporeşte până şi din ceea ce pierde... Ce ne-ar mai rămâne de făcut? Să continuăm deocamdată. Se va întâmpla în zilele de 30, 31 iulie şi 1 august la Vama Veche. Dincolo de orice vamă...
Precizare: La FOLK YOU! intrarea este liberă! Trebuie doar să nu vă uitaţi sufletul acasă!
Conform Jurnalul National, autor: Dana Andronie
ULTIMA ORA: Artisti confirmati la Folk You: Zoia Alecu, Nicu Alifantis & ZAN, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu & Ioji Kappl, Poesis, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Maria Magdalena Dănăilă, Tudor Gheorghe, Maria Gheorghiu, Ştefan Hruşcă, Emeric Imre, Alina Manole, Dinu Olăraşu, Magda Puskas Adrian Sărmăşan, Victor Socaciu, Tatiana Stepa, Vasile Şeicaru, Gheorghe Zamfir, Mircea Rusu Band, Ţapinarii, Mircea Iordache, Adriana Andreica, Fox Studis, Ovidiu Scridon, Nicu Zota
My name is Luka
Suzanne Vega, cantareata care a redefinit perceptia folkului, cu melodii precum "My name is Luka" sau "Tom's Diner", vine in Romania pe data de 16 Iulie, in Bucuresti, la Sala Palatului. Ea promoveaza noul ei album "Beauty & Crime", o colectie de naratiuni scurte puse pe corzile unei chitari acustice, cu beat-uri sintetizate, care povestesc amitirile artistei despre New York si a vechii rivalitati West Side vs East Side.
"New York is a woman she'll make you cry
and to her you're just another guy"....
Puteti asculta melodia "New York is a Woman" primul extras de pe albumul "Beauty and Crime", pe site-ul oficial Suzanne Vega.
De ascultat cu o cana de ceai de fructe de padure cu o felie de lamaie si 2 cuburi de gheata ;)
Inceput de Ceai-isme
"Iti fac un ceai?"
"Sigur! De care ai?"
"Pai multe...ce anume vrei?"
"Aaahm...nu stiu, stai sa vad." se uita si se pierde in denumiri si culori."Aaa..."
"Facem altcumva. Ce stare vrei sa-ti dea?"
Pentru ca sa ai o colectie de ceaiuri, nu e destul. Fain e sa stii si ce efecte au. Si oamenii au scris multe carti pe domeniul acesta. Plus ca ne-au facut...noua, initiatilor...treaba mult mai usoara...au facut etichete, gen "Recomandari". Astfel fascinatia mea a prins valente puternice.
Cel mai mult ma amuza cand mai aud expresia: "Eu beau ceai numai cand sunt bolnav...". Pai nici nu ma mir ca avem tendinta de a respinge orice idee de lichid obtinut in urma unei infuzii de plante, daca il legam de starea de a fi racit mai ales. Dar eu vin, si spun: Da! Ceaiul este un medicament, dar este atat de mult de atat! Este un prieten "cald", te linisteste cand esti agitat, iti da energie cand ochii iti sunt umflati de o noapte de pomina, te curata, fizic si emotional, si nu are contraindicatii...poti sa bei oricat! Si e mult mai sanatos decat orice suc din magazin. E pur si simplu divin :) Incercati!