Provocare de Craciun - Cadoul creat de tine



     Mai tii minte cand erai copil si venea Craciunul, si mintea iti era plina de idei pentru cadouri care ai fi vrut sa le faci pentru ei, unele mai grozave ca altele? Si incercai sa le faci, inarmat cu rabdare si entuziasm, sigur pe tine si pregatit sa muti muntii. Ce curaj grozav aveai! Erai convins de victorie, nimic nu iti statea in cale. Si venea ziua cea mare, iar cu ochii mari de entuziasm, intindeai cadoul, impachetat mai mult sau mai putin, cu o funda mare legata un pic stramb. Si apoi venea, stralucitor ca soarele, momentul cel mai asteptat: 

Zambetul! 

Atunci stiam ca totul e bine, ca suntem iubiti si acceptati. Imperfecti, cu gandul la urmatoarea boacana, zgariati in genunchi de cand am cazut in parc alergand dupa o minge si sinceri in inocenta noastra.

Si dupa multi multi ani, cand vine perioada sarbatorilor si oferim cadouri, ne dorim sa simtim din nou acea caldura, acea siguranta ca totul e bine si suntem acceptati si iubiti. De aceea ne dam peste cap cautand cadoul perfect, ne enervam in aglomeratie si aproape ca renuntam cand mai avem doar un pic. Pentru ca vrem cu disperare sa stim ca suntem apreciati si ca oamenii nostri dragi, stiu fara nici o urma de indoiala ca ii apreciem si ii iubim.

Craciunul este unul din acele momente din an, in care ni se ofera din nou sansa de a arata si celebra iubirea noastra pentru cei dragi. Dar cred ca unii din noi, au uitat adevarata semnificatie a cadoului. Poate ca au fost dezamagiti si raniti de prea multe ori incat nu mai simt nevoia sa treaca prin goana pentru cadoul perfect. Si aleg solutiile cele mai neutre, de teama sa nu fie raniti de dezamagirea celuilalt...din nou. Pentru ca sa fim sinceri, e greu. Si nu oricine aprecieaza eforturile noastre asa ca poate nu merita...Sau poate ca cineva ne-a spus vreodata ca nu suntem capabili sa cream, ca nu ne pricepem si nu suntem talentati. Iar noi am ajuns sa credem asta. Si sa ne fie frica sa gresim.

Dar stiti ce? Poate ca a venit timpul sa ne aducem aminte ca suntem curajosi, si ca putem creea. Am putut dintotdeauna. Cand eram mici, reuseam. Si nu ne era frica sa gresim. Eram dispusi sa incercam.
    
 Esti pregatit sa fii vulnerabil din nou? Sa risti, poate chiar sa gresesti de cateva ori pana reusesti?  Sa iti prezinti sufletul, intr-un cadou ambalat mai mult sau mai putin, cu o funda mare legata un pic stramb?

Aceasta este provocare mea pentru tine. 

Ai vrea sa risti un pic, sa simti din nou acei fluturi in stomac cand intinzi un cadou, emotia si asteptarea reactiei din partea celuilalt? Iar tu, cel care primesti un cadou creat de mana, esti pregatit sa iti deschizi sufletul, si sa vezi inima din cutia ambalata cu o funda mare dar un pic stramba?

Secretul este ca aprecierea si iubirea, vine din interiorul nostru, si cand suntem pregatiti sa fim din nou vulnerabili, sa coboram din zidurile de protectie din jurul nostru si sa ne aratam asa cum suntem, un pic ciufuliti, in pijamale mai largi si nesiguri, o sa fim uimiti. Pentru ca si celalalt este la fel ca noi, la fel de ciufulit si nesigur, la fel de dornic sa fie apreciat si iubit. Iar cadourile create de mana, poarta un mesaj extrem de puternic:


“Tin la tine, te apreciez si te accept.  Am petrecut timp cautand ceva ce ti-ar placea, si apoi l-am facut singur, cu mainile mele, doar pentru tine. Mi-a fost poate un pic greu dar as vrea sa stii ca meriti iubirea si timpul meu.”


Ce-ar fi daca de acest Craciun, terenul comun pe care ne intalnim sa ne dam cadouri create de noi insine, este unul al sinceritatii, vulnerabilitatii si nesigurantei? Poate vom starni mai multe zambete ...

Mic-dejun rapid si energizant cu seminte, avocado si condimente


Tags: mic dejun rapid, raw, vegan, seminte floarea soarelui, susan, avocado, ghimbir, miere, roscove

In weekend, imi place sa experimentez si sa inventez un mic dejun hranitor, energizant si plin de nutrienti. Weekendul trecut aveam pe acasa seminte de floarea soarelui decorticate, crude, seminte de susan, si un avocado copt asa ca mi-am pus papilele gustative la incercare. Iar combinatia a fost dementiala. Mi-a si tinut de foame vreo 3-4 ore, suficient as spune eu. Fara alte introduceri, va prezint ingredientele aproximative pentru 1 portie:
  • 50 gr seminte floarea soarelui (inmuiate in prealabil cu o seara inainte si strecurate de apa in care au stat)
  • 20 gr susan (inmuiate la fel)
  • 1 avocado bine copt
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita rasa ghimbir proaspat maruntit
  • 1-2 lingurite pudra roscove
  • 1 picatura esenta de vanilie
  • varf de lingurita scortisoara
  • curmale uscate pentru decor
Ingredientele se imprietenesc intr-un blender pana cand se ajunge la consistenta dorita. Eu am mers pe o structura fina dar crunchy in acelasi timp. Parfumul este minunat iar ghimbirul cu scortisoara ii confera o aroma subtila, exotica. Imi place sa las coaja de susan pentru ca reprezinta o portie importanta de fibre.

Imi place ideea de a prepara rapid, sub 5 minute un mic dejun atat de hranitor. Sunt indragostita de ghimbir si scortisoara iar combinatia de roscove cu vanilie si avocado este ca cea mai fina ciocolata. Practic avem 2 in 1, nutrientii necesari pentru un mic dejun sanatos, imbracati in costumul elegant al desertului.

Yumminess!

Ne ridicam din scrum #colectiv


Se spune ca uneori, trebuie sa ajungem in cel mai de jos punct al nostru, acolo unde sa simtim cu toata fiinta noastra ca nu avem ce sa mai facem...aproape de punctul de a renunta sa ne mai zbatem. Pentru ca acolo, vom fi pusi in fata unei alegeri. Sa ramanem, victime ale propriilor noastre alegeri gresite, si sa ne innecam in disperare, sau sa ne ridicam. Sa facem alegerea constienta, plina de curaj si putere, de a ne schimba, de a apela la forta noastra interioara si sa vrem sa fim mai buni. Nu doar buni, dar cea mai buna varianta a noastra, si sa facem tot ce ne sta in putere sa facem asta.

In momentul in care am aflat de accidentul din "Colectiv", am fost lovita de o durere nemarginita si o imposibilitate de a-mi imagina si pentru o fractiune de secunda, oroarea si groaza si frica. Si apoi a aparut gandul: "Puteam sa fim noi." M-am gandit la mine si la sotul meu, la sora mea, la prietenii nostrii. Si i-am luat la telefon, si am verificat internetul sa fie toti in regula si feriti. Si pentru noi, doamna Norocului a zambit. Si apoi a venit din nou durerea, cu imagini si marturisiri ale celor traite in acea noapte de Vineri. A fost atat de coplesitor incat plangeam in hohote. Apoi, intr-un moment de liniste, am inteles.

Acum este momentul sa ne ridicam. Toti acesti oameni, cei care au luat de mana moartea si cei care stau imbratisati la pieptul vietii, s-au sacrificat, si ne-au daruit ce au avut mai de pret, propria rasuflare. Pentru ca noi, norocosii, sa fim puternici si sa luptam.

Cu totii am ars Vineri noaptea, ardem de 26 de ani, parintii nostri ard de si mai mult timp, iar buncii nostri, au ars si ei. Dar de data asta, purificarea prin foc, s-a incheiat.

Acum ne ridicam, acum suntem puternici, acum stim ce avem de facut. Avem printre noi oameni care stiu exact, punctual ce are tara nevoie la nivel macro. Sunt oameni care sunt pasionati si care inteleg mecanismele care stau la baza Statului. Trebuie doar sa ii lasati sa-si faca meseria. Dar la nivel micro, la nivelul comunitatii, al familiei si al fiecarui individ in parte, aici se duce o lupta la fel de mare si de profunda. Este lupta mea, cu mine, cu mintea mea, preconceptiile, tiparele si judecatile mele, "demonii mei". Este lupta noastra, a fiecaruia dintre noi. Aceasta lupta, este actul vindecarii. Avem nevoie sa ne vindecam ranile. Acele rani emotionale care ne fac sa uitam ca suntem oameni, ca in spatele muzicii pe care o ascultam, ritualurilor pe care le practicam, suntem toti oameni care avem nevoie de iubire, compasiune si intelegere.

Am luat niste decizii pentru mintea si sulfetul meu, decizii care simt ca trebuiesc spuse cu voce tare:

1.Opriti-va din tot ce faceti. Acum, opriti-va, si respirati adanc. Inainte de orice decizie, de orice vorba aruncata, inainte de a da mita, de a santaja, inainte de orice act de coruptie, inainte de orice gest pornit din ura, manie, frica sau pur si simplu din lipsa de intelegere. Opriti-va si respirati adanc. Optiunea de a face ce este corect, este in mainile voastre. Alegeti constienti!

2. Nu mai inchideti ochii in fata durerii de orice fel. Ea exista, in egala masura cu fericirea. Daca tinem ochii inchisi, nu o facem sa dispara. E timpul sa nu mai ignoram durerea. Nici a noastra, nici a semenilor nostri, nici a animalelor sau a naturii. Daca putem sa facem ceva in privinta asta, cat de putin, gestul cel mai mic, sa il facem. Conteaza. Mai mult decat ne putem imagina. Conteaza pentru secunda urmatoare, si mai ales pentru viitor. A venit momentul sa realizam ca fiecare actiune a noastra reverbereaza si atinge totul in calea ei. Vrem ca actiunile noastre sa incurajeze schimbarea in bine, sau sa darame speranta de mai bine?

3. Deschideti bine ochii si daca puteti sa ajutati, faceti-o. Din  toata inima. Daca apare oportunitatea, in viata de zi cu zi, sa ascultati un prieten, fara sa-l judecati, sau sa ajutati o batranica sa-si care plasele de cumparaturi...oferiti-va sa ajutati. Este alegerea celuilalt sa accepte sau sa refuze. Voi doar fiti deschisi.

Schimbarea se produce, cu fiecare din nou in parte. Noi suntem schimbarea care ne dorim sa o vedem in lume. De la noi pleaca totul. De noi depinde. Sunt multe lucruri pe care le putem face, mici schimbari in mentalitatea noastra, si cred sincer ca fiecare poate sa gaseasca acea scanteie de schimbare. Fiecare suflet care a suferit si sufera in continuare dupa tragedia din "Colectiv", ne-a daruit energia necesara ca noi sa intelegem ca fiecare avem un rol de jucat. Sa nu cedam, sa nu acceptam compromisuri si jumatati de masura. Sa deschidem ochii in fata durerii si sa o acceptam. Sa nu o mai ignoram. Doar asa putem sa incepem vindecarea. Doar asa putem sa ne ridicam din scrum.



Inghetata raw de banana si vanilie fara zahar


Inghetata raw de banane cu vanilie, fara zahar, in cateva minute...yummie!

Ce poate fi mai racoritor decat o portie de inghetata de banane si vanilie fara zahar...deci fara vinovatie. Si atunci putem vorbi despre mai multe portii...dar sa o luam pe rand. Am auzit ca vine din nou caldura si sper ca vara mai are ceva de spus. De mult imi doream sa va impartasesc trucurile mele dulci. Si acest truc este fin, racoros, ca un balsam pentru papile. Hormoni ai fericirii, dansati! Va poftesc sa incercati...eu poftesc deja :)))
 Inghetata de banana si vanilie

Ingrediente 2 portii:

Veti folosi un blender de mana si un recipient incapator. Exact, fara aparat de facut inghetata, doar un blender obisnuit.
  •  4 banane bine coapte si congelate in prealabil (minim 3 ore)
  • 1-2 lingurite vanilie Bourbon praf (nu zahar vanilat...) 
  • 1 lingurita miere (daca simtiti nevoie de mai dulce)
 Aruncati toate ingredientele intr-un recipient si daca nu aveti rabdare 10 minute sa se topeasca un pic, puteti porni blenderul dar o sa mearga un pic mai greu. Oricum, maxim 2 minute.



Si uite asa, aveti cea mai rapida inghetata, din care va puteti infrupta imediat, este delicioasa si poate cel mai important, fara zahar sau chimicale. Vinovatia sta si se uita imbufnata la noi pentru ca suntem mult prea ocupate sa lipaim inghetata.

 Voi cum va rasfatati in ultimele zile de vara?

Ceai de Turta Dulce

 

Aroma de turta dulce este preferata mea...ah si cea de crema de zahar ars. Dar, zilele trecute mi s-a facut taaare dor de turta dulce. Nu vroiam sa imi iau/fac, mai bine evit cantitatea imensa de zahar. Asa ca mi-am pus tartacuta la contributie si am pus apa la clocotit. Mereu am in casa condimente si mi-am gasit repede reteta de turta dulce (traditie deja de sarbatori). Apoi am aruncat artistic in vasul cu apa fierbinte micile bijuterii ale naturii si am asteptat cuminte sa se raceasca, pentru a adauga mierea, piesa de rezistenta a ceaiului de turta dulce. Si rezultatul, va imaginati cum a iesit...yumminess!

Era seara, afara ploua in continuu si era rece, dar eu aveam intr-o cana, esenta relaxarii....

Pentru ca imi place sa impart din micile mele bucurii, va spun si voua ingredientele:

Pentru 500 ml (2 persoane):
Timpul recomandat de infuzare: 5-10 minute
  • 2-3 cuisoare
  • 2 petale de anason stelat
  • 1/2 lingurita ghimbir praf (puteti folosi si proaspat)
  • 1/2 lingurita scortisoara praf
  • 1/4 lingurita vanilie bourbon praf (optional)
  • 1-2 linguri de miere, dupa gust.
De asemenea pentru un twist, puteti amesteca aceste condimente cu hibiscus sau ceai de fructe, cu rooibos sau chiar ceai negru/verde. Sau de ce nu, in loc de apa, fierbeti lapte si lasati aromele 10 minute sa se infuzeze in laptele fierbinte. Aveti grija sa strecurati inainte de a consuma. Si mereu adaugati mierea dupa ce s-a domolit fierbinteala ceaiului.


Aceasta minunatie lichida are si proprietati medicinale grozave:

  • Cuisoarele: antifungic, agent antibacterian, antiseptic şi analgezic. Sunt bogate în antioxidanţi şi sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi graşi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre.
  • Anason stelat:  are puternice proprietati antimicrobiene, antibacteriale si antifungice, este recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, ajutand organismul sa minimizeze actiunea radicalilor liberi.
  • Ghimbirul: reduce inflamatia, previne diabetul, ajuta la vindecarea migrenelor, a raului de miscare, si multe multe alte proprietati.
  • Scortisoara: are numerosi antioxidanti, amelioreaza glicemia, stimuleaza memoria si sistemul imunitar.
  • Vanilia: intareste activitatile psihice, alunga tristetea si starile depresive si are grija sa ne mentina fericiti. 
Din punct de vedere energetic, aceste condimente au proprietati incalzitoare, de aceea amestecul este recomandat cand va este frig, va simtiti congestionati, lenti, si cu mintea incetosata. Ceaiul induce relaxarea, va binedispune si va energizeaza, fara cofeina.

!Atentie insa, exista oameni cu probleme de sanatate care nu pot suporta condimentele asa de puternice. Aveti grija inainte sa consumati un astfel de ceai daca aveti voie, oricare din ingredientele de mai sus. De asemenea, aceste condimente in exces, pot face mai mult rau decat bine. Asa ca va recomand sa beti o cana pe zi, maxim doua, dar nu zilnic.


Enjoy sweethearts!

10 lectii pe care le-am invatat de la catelul meu

De cand ma stiu, m-am atasat de catei. Ii salvam in spatele blocului, le dadeam de mancare, incercam sa-mi conving parintii sa ma lase sa ii tin...povesti clasice de copii si catei. Aveam catei la rude, si pe la prieteni de familie, si de multe ori preferam sa ma joc cu ei. Iar de la varsta de 9 ani, am inceput sa am catel si acasa. Prima oara a fost o cockerita, Lola, primita pentru o perioada scurta de timp. Mai tarziu, mama a cumparat un ciobanesc german, Sonny. A stat cu noi doar 1 an jumate. Apoi, pentru urmatorii 13 ani, l-am avut pe Sunny, tot un ciobanesc german.... Am crescut cu el, imi repetam lectiile la geografie cu el, am invatat pentru capacitate si apoi pentru bac, tot impreuna cu el. Era un pacifist convins si nu suporta ca cineva in casa sa se certe, sau sa ridice tonul in orice fel. Mama a fost cea care s-a ocupat de dresajul lui, dar eu il mai scoteam la plimbare si l-am invatat trucuri, cum ar fi "Time out"(si gestul cu palmele in forma de "T"). Functiona de minune cand vroiam sa incetam o activitate. Un catel grozav! Apoi am plecat la facultate, si mi-a lipsit enorm. Dupa doi ani, l-am cunoscut pe barbatul visurilor mele (actualul sot, ahem :D, care si el a crescut cu patrupede latracioase de cand se stie) si parintii lui aveau tot un ciobanesc german. O femela, Nana. Plina de energie si extrem de dragalicioasa. E in stare sa te pupe, ca pe o acadea. Ea a reusit sa-mi mai indulceasca dorul de Sunny. Apoi, in 2012, ne-am casatorit. Si ghiciti, ne-am cumparat o catelusa...ciobanesc german bineninteles. Pe Kara. Iar lumea noastra s-a schimbat. Avea 3 luni jumate cand am luat-o, era o schija neagra cu urechi de liliac. Acum e ditamai catelusa, frumoasa foc, si ne pune mintea pe bigudiuri in fiecare saptamana. Spre norocul nostru, are o personalitate armonioasa si se domoleste pe masura ce creste. Ii era frica la inceput de alti caini, dar am reusit sa ii dezvoltam increderea in ea. Este un  caine protector, capabil de orice sacrificiu, ne iubeste la nebunie si ne face fiecare zi mai frumoasa. Toata viata mea pana acum, am invatat multe lucruri de la catei, iar Kara este cu siguranta cireasa de pe tort:

1. Despre responsabilitate: Pentru catelul tau, esti intreaga lui lume. Tu esti cea mai importanta persoana pentru el.
Am invatat ca acest animalut, are nevoie de mine sa fiu matura si sa am grija de ea, fara conditii. Tot ceea ce fac, modul in care ma comport, si ma exprim, este esential in comunicarea dintre noi doua. Asumandu-mi responsabilitatea pentru propriile mele actiuni fata de ea, m-a ajutat sa fiu mult mai stapana pe mine.

2. Despre rabdare: "Sa ai un catel, e ca si cum ai avea un extraterestru la tine in vizita. Si trebuie sa-l inveti despre ce sa faca, cum sa se comporte in diferite situatii, despre ce e acceptabil si ce nu."
Asa am incercat eu sa explic pentru doua fetite din blocul nostru, despre cum e sa ai un catel. Este o lectie enorma de rabdare, si nu m-am mai simtit atat de pusa la incercare. Kara a avut grija sa-mi apase butoanele si de fiecare data am inteles ca secretul comunicarii, este rabdarea. Doar asa, prin milioane de incercari, am putut sa o invatam tot ce stie azi.
Dar cel mai important, a fost rabdarea ei cu noi. Ea este un exemplu pentru noi pentru ca ne-a aratat ca atunci cand iubesti pe cineva neconditionat, iti doresti doar sa il faci fericit. Si daca fericirea este obtinuta cu "Da labuta" sau "Cauta batul" si apogeul cu "Bravo!", atunci probabil ca pentru ea merita sa incerce de un milion de ori, pana reuseste.

3. Despre iubirea neconditionata: Daca ai cautat-o vreodata, sa stii ca se gaseste in privirea catelului tau.
Cred in iubire neconditionata cu toata fiinta mea si o experimentez in toate laturile vietii mele. Nu e de mirare ca am gasit-o in blanoasa noastra neagra. Ne accepta asa cum suntem, cu bune si cu rele, ne iubeste si cand o laudam si cand o certam. Foarte putini oameni pot face asta...dar ei cateii, doar asta stiu sa faca, sa iubeasca neconditionat.

4. Despre autocontrol: Daca tu esti agitat, si catelul tau va fi agitat, dar daca esti echilibrat, vei avea cel mai cooperant catel.
Cateii sunt fiinte empatice, si iti oglindesc starea de spirit. Te fac sa iti pui sub o lupa comportamentul. Te invata sa respiri adanc si sa fii ferm dar calm. Asa iti vor asculta comenzile. Daca urli, daca dai din picioare, daca ii bruschezi, te vor ignora. Iti vor spune "Refuz sa comunic cu tine cand te comporti asa." Iar daca esti violent, se vor feri de tine, si isi vor pierde increderea in tine. Pur si simplu nu te vor mai recunoaste si urma ca lider. Si in scurt timp, vor prelua ei controlul (adica vor face ce vor ei). Este o lectie pe care o folosesc si in interactiunea umana.

5. Despre haita si autoritate: Familia ta, este haita lor. In care exista o ordine.
Catelul isi respecta superiorii si isi domina inferiorii. Exista o ordine, care pe masura ce puiul creste, o va testa. Kara, periodic isi testeaza pozitia de locul 3. Sotul meu este pe primul loc, pentru ca el are calitatile unui lider, nativ. Iar Kara a simtit asta din start. Eu in schimb, sunt o fire mai degraba impaciuitoare si nu prea preiau controlul. Dar cu Kara, a fost nevoie sa imi dezvolt propria autoritate. Mi-am descoperit tonul ferm, atitudinea de lider echilibrat. Iar la inceput, cand ma indoiam de mine, Kara imi arata ca nu e destul si trebuie sa depun mai mult efort...altfel, nu ma va asculta. Periodic, m-a testat, si din fericire, am absolvit cursul. Crestem si invatam impreuna, una de la cealalta. Sunt foarte recunoscatoare.

6. Despre ordine si dezordine: Kara este un designer minimalist, nu ii plac obiectele lasate aiurea prin casa, adica la indemana ei.
Pana sa o avem, aranjasem prin sufragerie, o gramada de obiecte mici, in stil feng-shui, care sa potenteze cate un colt al casei. In primele ei zile la noi, decorul casei s-a schimbat dramatic. Am luat si ascuns de ea, tot ce ar putea sa o tenteze. Pentru binele ei, si linistea noastra. Au fost clame de rufe roase, cabluri de prelungitor si frigider, (unele bagate in priza in timp ce a ros la ele...nu a patit nimic, doar o sperietura zdravana), si alte obiecte perforate, unele mai periculoase, si altele care au facut doar mizerie multa (a spart un sac de gips de modelaj...horror curatatul). Plus rosul mobilei...e o poveste lunga....
Am invatat o lectie foarte importanta. Ai grija unde iti lasi lucrurile. Daca sunt la indemana ei, cu siguranta nu o sa le mai ai. Si asa am devenit mai organizata si eficienta cu spatiul.

7. Despre zona de comfort: Reconfigurare zona de comfort, introducere date noi. Cod: Kara
Programul nostru s-a schimbat complet de cand o avem, pentru ca am introdus plimbatul si scosul la nevoi esentiale. La inceput veneam de la servici acasa, in mijlocul zilei, stateam o jumatatea de ora cu ea si apoi ma intorceam la servici si recuperam orele. Treptat, in cateva luni, am putut sa o lasam singura acasa, intreaga perioada cat suntem plecati. A fost dificil dar mereu ma gandesc ca a fost mai greu pentru ea, decat pentru noi. In rest, o scoatem dimineata, apoi cand venim de la serviciu, si apoi plimbarea lunga de seara, cam o ora si jumate, in care batem un sfert de oras pe jos. Si la sfarsitul plimbarii, noi suntem mai obositi decat ea. Si asta se intampla indiferent de ce vreme e afara. Ne-am calit, miscarea ne-a ajutat, am slabit si suntem mai rezistenti la vreme decat eram inainte. Nu avem nevoie sa mergem la sala, noi facem tot exercitiul necesar la plimbarea cu Kara. Si e gratis :) .

8. Despre fericire: Daca esti dispus sa privesti lumea prin ochii catelului tau, te vei imbogati sufleteste.
Noi incercam zilnic sa intelegem lumea din perspectiva Karei, si de multe ori suntem uimiti de cat de simpla si frumoasa e, atunci cand te opresti din nebunia zilnica si doar apreciezi ce este. Bucuria de a adulmeca un miros, de a gasi un bat, de a te intalni pentru 5 secunde cu un prieten patruped, de a te plimba pur si simplu, sunt lucruri care ne-au aratat ca adevarata bucurie de a trai, este in lucruri simple. Nu conteaza daca se intampla in fiecare zi sau o data pe luna. Nu conteaza cat de mult a costat. Pentru ca valoarea fericirii nu este direct proportionala cu pretul cu care ai obtinut-o. Valoarea fericirii este data de timpul pe care tu il acorzi sa te bucuri de moment.

9.  Despre comunicare: Daca ii permiti, catelul tau te va invata tot ce ai nevoie sa stii ca sa comunici cu el.
Trebuie doar sa fii dispus sa comunici cu el. Eu cred, ca legatura dintre om si caine aduce beneficii ambelor parti. Iar Kara, pentru ca suntem atenti la ea, ne-a invatat cum sa intelegem ce vrea de la noi. Fie ca vrea afara, sau sa se joace, sau doar sa ne arate ca ne iubeste, are propriile ei feluri de a ne arata aceste lucruri. Suntem deschisi si in fiecare zi facem tot ce putem ca sa comunicam eficient.

10. Despre om: Catelul te poate invata sa fii un om mai bun. Daca vrei...
Eu cred ca am invatat sa fim oameni mai buni, mai empatici, mai deschisi, mai flexibili. Am invatat sa prioritizam, sa fim mai ordonati, mai organizati. Personal am invatat sa-mi asum propria autoritate si sa fiu sigura pe mine. Suntem mai sanatosi si mai echilibrati emotional. Si datorita unei blanoase, pupacioase si dragalicioase, care ne iubeste atat de mult incat ne-a scos din zona noastra de comfort, si ne-a atras intr-o aventura.