Pentru Toamna...



Mi se pare normal sa celebrez anotimpul meu preferat intorcandu'ma la aceasta bucatica din sufletul meu. Stiu ca n'am mai scris de mult pe aici, dar nu dau raportul :) (daca vreti detalii cititi'mi Dream in Colours).

De ce pentru toamna? Pentru ca e anotimpul in care m-am nascut, pentru ca e perioada perfecta de adunare, organizare si reflectare a tot ce a fost si a ce mi-a schimbat viata si pentru ca, din punct de vedere cromatic, ochiul meu este satisfacut cand e imbratisat de culorile toamnei. Ca si intreaga mea fiinta de altfel. Toamna ma mangaie, ma echilibreaza si ma intareste. Am invatat multe primavara si vara, si acum, culeg recolta. Si mai ales, imi place pentru ca pot impartasi din ea cu ceilalti. Atat cat pot...

Va las, cu o scurta prezentare a doua sarbatori neo-pagane:
"Mabon",
Echinoctiul de toamna (23 Septembrie la noi), Meán Fómhair sau Alban Elfed, dupa credinte neo-druide. Este o ocazie de impartasire cu cei dragi a darurilor pamantului, pentru a intari binecuvantarile Zeului si Zeitei. Este o oportunitate de echilibrare. "Pentru tot ce este rau, este si bine/ Pentru ceea ce este disperare, este si speranta/ Pentru momente de disperare, exista momente de iubire/ Pentru ceea ce cade, exista sansa de a se ridica. Fie ca sa ne gasim echilibrul in vieti, asa cum il gasim in inimi."
"Samhain"
Sarbatorit in noaptea dintre 31 Octombrie-1Noiembrie, reprezinta sfarsitul anului "Lumina", si noaptea cand valul dintre cele doua lumi, materiala si spirituala, este cel mai subtire. Zeita este reprezentata ca o Batrana, care ne daruieste din intelepciunea ei si ne invata sa ne eliberam, pentru a putea evolua. Pentru ca a creste, inseamna sa pierdem ceva, dar sa primim ceva nou. Ne aducem aminte de tristeti, rani, si durere, si le eliberam, rugand'o pe Mama Natura sa ne purifice, pentru a intra in anul "Intunericului", curati si mai intelepti. Zeul, ne aduce aminte ca tot ce ne hraneste, este insasi viata, cum tot ce mancam, este viu. Acest lucru creeaza respectul fata de noi si de tot ce ne inconjoara. Focurile care se aprind in seara acesta au ca scop curatarea energiilor vechi si protejarea pamantului in timpul iernii."Orice inceput are un sfarsit si orice sfarsit, are un inceput."

Daca sunteti interesati, gasiti mai multe detalii aici. Blessed be!


4 comentarii:

  1. Eu unul detest toamna, e perioada aia dintre anotimpuri, plina de ploi, oameni morocanosi si vreme instabila

    RăspundețiȘtergere
  2. Eee, pai daca e sa ne concentram doar pe partea goala a paharului, asa gasim nod in papura la orice ;) Te provoc sa cauti un singur lucru bun legat de toamna. (hint: must, vin, chestii trestii, hehe)...acum e randul tau. Sa vedem, poti?

    RăspundețiȘtergere
  3. frunzele ingalbensc si cad, pot face poze faine :) asta cand nu ploua :P

    RăspundețiȘtergere
  4. :) din punctul meu de vedere, "Mission Accomplished" ;) mersi

    RăspundețiȘtergere