Limonada cu Chia


Ce inseamna pentru tine limonada? Este un lichid absolut racoritor, destinat zilelor toride de vara? Sau poate este boost-ul de energie din fiecare dimineata, care parca iti promite ca vei avea o zi grozava? Sau deliciul dintr-o zi linistita de primavara, cu soare caldut, pe o terasa, la o discutie interesanta?
Toate la un loc, bineinteles. Pentru ca limonada este chintesenta optimismului. Cred ca e pe acelasi nivel cu sucul de portocale.
Ne intoarcem cu fata spre soare si cu un zambet mare spre un pahar si mai mare de limonada. Si iti aduci aminte, ca ai citit ceva foaaarte interesant pe net despre semintele de Chia si calitatea lor de super aliment. Chia - ligiapop.com .
Contin foarte multe minerale fiind printre cele mai complexe surse de energie. Pot absorbi foarte multa apa si sunt digerate cu usurinta de organismul nostru. Se consuma de maxim 2-3 ori pe saptamana.

Pentru ca nu au gust, sunt ideale de adaugat in salate, smoothie-uri, si bineinteles, in limonada noastra.

Preparare (pentru un pahar de 350 ml - 1 portie)
  • 1 lingurita de seminte de chia
- Se lasa la inmuiat peste noapte, in frigider, intr-un borcanas, in 200 ml apa.
 * Este ideal sa stea la inmuiat peste 3 ore, ca sa se hidrateze la maxim.
  • Sucul de la 1 jumatate de lamaie
  • 200 ml apa
  • 1-2 lingurite de miere (sau alt indulcitor la alegere)
Dimineata amesteci ingredientele si savurezi Limonada cu Chia, in liniste. Sau in orice moment al zilei in care simti nevoia sa te energizezi.

Ps: Multumesc mama pentru inspiratie. Prin ea am descoperit semintele de chia si ideea de a le amesteca cu lamaie si miere. Asa ca as putea sa numesc acest amestec: "Limonada cu Chia a la mama mea" ;)

Voi cum ati mai combinat semintele de chia?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu