Lapte de migdale


Laptele de migdale este prima reteta raw vegana pe care am incercat-o si de care m-am indragostit, irevocabil. Minunatia cremoasa, atat de fina si dulce, iti mangaie papilele gustative. Am primit saptamana asta un blender nou, de 900w, asa ca m-am decis sa il incerc. Si nu am fost dezamagita. In 30 de secunde, aveam un smoothie minunat de migdale si curmale.

Ingrediente pentru 2 portii mari (500 ml):

  • 80 gr migdale inmuiate in prealabil peste noapte, in apa. 
*se pot curata de coaja foarte usor, in 60 de secunde. Va descriu tehnica in detaliu AICI.
  • 14 curmale proaspete sau deshidratate si inmuiate peste noapte, tot in apa 

Pasi:
1. Se pun migdalele in recipientul in care urmeaza sa se blenduiasca totul.
2. Se curata de samburi curmalele si se aseaza peste migdale.
3. Se toarna 350 ml de apa peste ingrediente.
4. Se porneste blenderul, pana cand smoothie-ul are o consistenta groasa, bine de tot maruntita.
5. Se strecoara cel mai usor laptele, intr-o sita mai mare si un bol incapator. Eu folosesc o sita de plastic. O alta solutie este un saculet de filtrare, special destinat laptelui obtinut din seminte si nuci.
6. Se muta laptele obtinut in paharele din care urmeaza sa fie servit.
* eu l-am pus intr-un bol mai mare si l-am consumat cu o portie generoasa de fulgi de porumb.
7. Dupa filtrare, ramane o pasta foarte groasa, din migdale si curmale macinate. Am cateva idei interesante, despre cum sa faci asa numitele Energy Bites, sau Portia de Energie. Le gasiti AICI, impreuna cu cateva retete bonus, care imi plac mie foarte mult.

Enjoy dragelor si dragilor!


Tags: lapte, midgale, curmale, de casa, blendere, fara zahar, homemade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu